Groningse voedselbank noemt hulp 'hartverwarmend' en verlengt maaltijdactie (maar steun blijft welkom)

Voedselbank.

De Voedselbank Groningen is overdonderd door de steun die de afgelopen weken binnenkomt. Doordat inmiddels 120.000 euro is opgehaald, kan de maaltijdactie voor 800 huishoudens worden verlengd van acht naar twaalf weken.

Doordat de actie is verlengd, worden de komende tijd in totaal 48.000 maaltijden gemaakt voor zeven Groningse voedselbanken en de gemeente Noordenveld in Drenthe.

Voorzitter Ulfert Molenhuis noemt de reactie van Groningers ‘hartverwarmend’. Hij bedankt de vrijwilligers en de koks van ‘t Feithhuis, die iedere dag 700 warme maaltijden bereiden: ,,Dankzij hun inzet komen de allerarmsten niet in de kou te staan, is de aanvoer van voedsel gegarandeerd, de opslag geregeld en ook de uitgifte.’’

Regels aangescherpt

Bij het distributiepunt van de Voedselbank zijn de regels inmiddels aangescherpt. Cliënten mogen niet meer de voedselbank in. In plaats daarvan winkelen de vrijwilligers voor hen. Vanaf 30 maart worden de pakketten bezorgd, waarbij Stichting Present de coördinatie doet.

Ondertussen houdt het crisisteam van de Voedselbank rekening met ‘alle scenario’s’. Om die reden roept zij op om te blijven doneren. Dat kan op rekeningnummer NL53RABO 0329 449 028 onder vermelding van “Voedselactie Corona”.menu