Groot verdriet na dood studente (19) door val uit het raam

De bewoners van het huis aan de Oude Ebbingestraat in Groningen zijn erg ontdaan door het overlijden van de studente (19) die in de nacht van vrijdag op zaterdag uit een raam viel.

De zwaargewonde vrouw is dinsdagmorgen in het ziekenhuis overleden.

De jonge vrouw was te gast op een feest in het huis. Zij viel ‘s nachts rond 03.15 uur uit een raam in de erker op de eerste verdieping. Ze maakte een val van vijf meter.

Noodlotting ongeval

De politie gaat uit van een noodlottig ongeval. ,,We hebben het onderzoek afgerond’’, aldus politiewoordvoerder Natalie Schubart.

19-jarige vrouw die uit raam viel, is overleden
Lees verder

Studentenvereniging Albertus Magnus is in rouw na het overlijden van de studente, die lid was van de vereniging. De sociëteit is gesloten en er zijn geen activiteiten tot woensdag 23 mei, zo staat op de website. De familie van de overleden vrouw wenst dat het festival Vierus doorgaat. Dit evenement gaat daarom wel door van donderdag tot en met zaterdag, zij het meer ingetogen dan voorgaande jaren.

De bewoners van het huis zijn erg aangeslagen. ,,Wij zijn te aangeslagen om te praten nu’’, reageert een van hen ,,Dit is heel moeilijk en verdrietig en als huisgenoten willen we nu bij elkaar zijn.’’

In de Oude Ebbingestraat wordt geschokt gereageerd op het overlijden van de vrouw. ,,Het zal je dochter maar zijn’’, zegt een medewerker van een naastgelegen kledingzaak. ,,Een verschrikkelijk ongeluk.’’

Meerdere vergelijkbare incidenten

In Groningen zijn de afgelopen jaren meerdere vergelijkbare incidenten te betreuren. In februari 2014 viel een 20-jarige man uit een raam in de Ambonstraat. Ook hij overleefde de val niet.

Vier studenten die eind 2013 uit een raam vielen op een feestje in de Blekerstraat overleefden hun ongeluk. Twee meiden moesten wel naar het ziekenhuis.

In juli 2013 kwam een 21-jarige man om het leven na een val van een dakterras in de Taco Mesdagstraat. In 2010 viel een 20-jarige student uit een raam van een zolderverdieping in het Tingtangstraatje in de binnenstad. Ook hij overleed.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.