Groot zet overleg windpark door

Archief DvhN

Er is onder bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties voldoende draagvlak om te praten over de verdere ontwikkeling van het windpark N33 bij Meeden en Veendam.

Dat zegt gebiedscoördinator Emme Groot die de afgelopen weken met twintig betrokken partijen om tafel zat. Volgens hem zijn er genoeg partijen die willen bespreken hoe een deel van de opbrengst van het windpark ten goede kan komen aan het gebied.

Groot verkende de kansen om in Oldambt, Menterwolde en Veendam verder te praten over de verdeling van lusten en lasten van het windpark. Hij deed dat in opdracht van minister Henk Kamp (VVD, Economische Zaken). Het rapport met de conclusie dat een vervolggesprek in het gebied waar de 35 windmolens komen haalbare kaart is, presenteerde hij vrijdagmiddag in dorpscentrum De Broeckhof in Zuidbroek.

De actiegroepen Tegenwind N33 en Storm Meeden vinden dat inwoners op deze wijze tegen elkaar worden uitgespeeld. ,,Wij zullen dat niet laten gebeuren. Dit is olie op het vuur. Het is de zoveelste schoffering van de bevolking. Dit windpark leidt tot waardedaling van woningen, gezondheidsklachten en ernstige aantasting van het landschap'', aldus woordvoerderster Lies Zondag.

Lees ook de analyse ' Groot praat door maar niet met iedereen ' (Plus).

menu