Grote brand in appartementencomplex in Musselkanaal onder controle. Twee bewoners uit voorzorg naar ziekenhuis (update)

Foto: Noordernieuws/ De Vries Media

In een appartementencomplex aan het Havenplein in Musselkanaal is donderdag kort na het middaguur brand uitgebroken. De brandweer maakte rond 14.45 uur bekend de brand onder controle te hebben.

De brand ontstond waarschijnlijk in een elektrische scooter, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. Het vuur zorgde voor hevige rookontwikkeling die de gangen vulde. De veelal oudere bewoners moesten hun appartementen vanwege de rookontwikkeling verlaten. Voor deze ontruiming werd onder meer gebruik gemaakt van twee hoogwerkers van de brandweer.

Voor de bewoners is opvang gereld in de Beukenhof. Een aantal bewoners dat rook inademde, is onderzocht door het ambulancepersoneel. Twee van hen zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Veel publiek

Aanvankelijk werd gedacht dat de brand was ontstaan in een meterkast in het appartementencomplex. Bij nader onderzoek bleek dat waarschijnlijk een scootmobiel te zijn geweest. Iets wat weleens vaker gebeurt, aldus de woordvoerder. De brandweer heeft de brand vanaf de achterzijde van het pand ‘aangevallen’. De hulpdiensten waren met veel wagens uitgerukt, ook werden twee mobiele commandobasissen ingezet.

Enexis sloot de nutsvoorzieningen van het complex af. Dierenambulance Groningen werd opgeroepen voor de opvang en verzorging van twee katten. De brand trok veel bekijks.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen