Grote inzet brandweer beloond: alleen schuur uitgebrand in Middelstum

Een schuur aan de Menthedagweg in Middelstum is vrijdagavond volledig afgebrand. Foto DvhN

Een schuur aan de Menthedagweg in Middelstum is vrijdagavond volledig afgebrand. Het woonhuis kon worden behouden.

Zwartgeblakerde houten palen en een klein deel van de muur staan nog overeind, verder is de schuur midden in het dorp volledig afgebrand. De ramen van de woning geschakeld zijn door de hitte gesprongen, maar de vlammen hebben het huis niet bereikt.

Zaterdagochtend verzamelen buurtbewoners voor de schuur, waar nog rook uitkomt. Veel omwonenden hebben de brand vrijdagavond gezien. ,,Iedereen zat s’ avonds nog in de tuin, toen de rook zich verspreidde. Er kwam veel rook vrij’’, zegt een buurtbewoner.

Snel opgeschakeld

De grote inzet van de brandweer in Middelstum vrijdagavond is beloond. Met ploegen uit Middelstum, Loppersum, Bedum, Baflo, Uithuizen, Grijpskerk, Veendam en Groningen, een hoogwerker, dompelpomp en meerdere blusvoertuigen werd de brand bestreden. ,,We hebben snel opgeschakeld door een ongunstige wind en omdat er een woning aan de schuur geschakeld is, er nog een grote schuur achter staat er naast de schuur veel bomen staan, die nu zeer droog zijn en makkelijk vlam vatten’’, zegt een woorvoerder van de brandweer.

Om 23.50 uur gaf de brandweer het sein brandmeester. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

In de schuur werd aan auto’s geklust. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen, zegt de woordvoerder van de brandweer. ,,Op het dak zaten geen asbestplaten.’’

menu