H.N. Werkman Stadslyceum in Groningen ontruimd vanwege 'dreiging gericht aan de school'. Scholier zegt dat het om een grap gaat

Het H.N. Werkman Stadslyceum aan de Nieuwe Sint Jansstraat in Groningen is donderdagochtend ontruimd vanwege ‘een dreiging gericht aan de school’.

Al sinds 09.30 uur postte de politie rond de school. ,,We onderzoeken de achtergronden van de dreiging”, zegt politiewoordvoerder Thijs Damstra. ,,We zijn daarvoor in en om de school aanwezig.”

Hij voegt er aan toe dat de politie de dreiging ‘ontzettend serieus’ neemt. ,,We hebben de school voor ieders veiligheid ontruimd.”

Rector Co Tammeling heeft alle ouders, verzorgers en leerlingen per e-mail op de hoogte gesteld. Alle lessen worden online vervolgd.  Ook vrijdag worden alle lessen online gegeven.

E-mail met afbeelding pistool?

De commotie is ontstaan, volgens enkele scholieren, omdat er een mail aan de schoolleiding zou zijn gestuurd met daarin een afbeelding van een pistool. De school heeft dat nog niet bevestigd.

Op het moment van de ontruiming werd in enkele lokalen eindaxementraining gegeven aan leerlingen van havo 5 en vwo 6.

Enorme politiemacht op de been

Na de melding kwam een enorme politiemacht op de been. De leslokalen werden bezocht door de schoolleiding in gezelschap van enkele agenten in burger. De scholieren toonden zich behoorlijk relaxed onder alle ophef.

Onder de scholieren ging na het incident al snel een snapchatbericht rond waarin één van de leerlingen genoemd werd als betrokkene. Dat was echter een grap van twee vrienden van deze jongen. ,,Veel mensen denken nu dat ik degene ben die de dreiging heeft verzonden, maar dit is niet zo. Dit was een verkeerd begrepen grap.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Video