H&M aan de Groningse Vismarkt gaat sluiten

Foto: Sorbis/Shutterstock.com

De H&M aan de Vismarkt in Groningen sluit 8 december voorgoed de deuren. Dat heeft de modeketen donderdag bekend gemaakt.

De Zweedse modezaak heeft drie filialen in de Groningse binnenstad. De overige twee, beiden gevestigd aan de Grote Markt, blijven open. Ook het filiaal in Winkelcentrum Paddepoel blijft bestaan.

De medewerkers van de winkel aan de Vismarkt zijn donderdagochtend op de hoogte gesteld. „Met de 17 collega’s uit de winkel worden gesprekken gevoerd om te kijken naar de mogelijkheden binnen de H&M-groep, er zijn volop baanmogelijkheden momenteel”, zegt woordvoerder Laura Muscas.

Zwaar weer

H&M maakte vorig jaar bekend dat de resultaten tegenvielen. Met de online verkoop ging het goed, maar in de fysieke winkels liep de omzet terug. De keten besloot daarom zo’n 160 vestigingen over heel de wereld te sluiten. Er staan ook winkelopeningen gepland, met name buiten Europa en de Verenigde Staten.

Het is niet bekend waarom de H&M aan de Vismarkt dichtgaat. Muscas: „We werken continu aan ons winkelaanbod, en dit betekent dat we op sommige locaties uitbreiden, dat we in sommige steden verhuizen, maar het betekent soms ook dat we een winkel sluiten, zoals nu het geval is.”

H&M Group

De H&M Group bestaat uit veel meer ketens dan alleen de Hennis & Mauritz. De modegigant heeft ook merken als Monki, Weekday, Cos, &Other Stories en Artek. Monki en Weekday zitten ook in de Groningse binnenstad.

River Island, een andere modeketen in de stad, is donderdag voor het laatst open. Die keten sluit alle zaken in Nederland en België.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen