Handtekening onder ombouw zuidelijke ringweg

Directeur Hans de Koning van Max Bögl Nederland en topman Cees Brandsen van Rijkswaterstaat Grote Projecten zetten donderdag hun handtekening onder het realisatiecontract voor de ombouw van de zuidelijke ringweg in Groningen.

Het grootste infraproject ooit in Noord-Nederland, ter waarde van een kleine 700 miljoen euro, wordt uitgevoerd door de gelegenheids-bouwcombinatie Herepoort. Die heeft er zeker vijf jaar werk aan.

In de combinatie zitten behalve Max Bögl het eveneens Duitse bedrijf Züblin en -heel opvallend- vier regionale familiebedrijven: Koninklijke Oosterhof Holman (Grijpskerk) , Koninklijke Sjouke Dijkstra (Leek), Roelofs Wegenbouw (Den Ham Overijssel) en Jansma Drachten.

Voor zo ver bekend is het de eerste keer dat deze bedrijven via een combinatie rechtstreeks verantwoordelijk zijn voor zo’n grote opdracht. Zij werken in voorkomende gevallen onderling al jaren samen en hebben ook gezamenlijke dochterbedrijven. Een aantal werkte eerder in Friesland met Max Bögl samen bij RSP-projecten.

Herepoort mag zijn werkzaamheden voortzetten in afwachting van een uitspraak van de Raad van State over het project. Die komt zo het nu lijkt pas na de zomervakantie. De combinatie won de aanbesteding van de consortia BAVO (met KWS Infra en BAM) en Strukton- Mobilis. Dat gebeurde volgens de projectorganisatie Aanpak Ring Zuid op basis van een vergelijking tussen de kosten en kwaliteit van de plannen, onder meer ten aanzien van verkeershinder, risicobeheersing en duurzaamheid.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.