Hanzehogeschool Groningen start nieuwe opleiding Mechatronica in de Smart Industry

Van Olsttoren van de Hanzehogeschool. Foto: Corné Sparidaens

De nieuwe Associate Degree-opleiding Mechatronica in de Smart Industry start per 1 september aan de Hanzehogeschool Groningen.

De opleiding is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het Innovatie Cluster Drachten, meldt de Hanzehogeschool.

Studenten van deze nieuwe opleiding werken vooral aan opdrachten uit de praktijk, samen met collega’s van andere bedrijven. De opleiding kent geen tentamens, de toetsing vindt plaats via praktijkopdrachten.

‘Techniek ontwikkelt zich razendsnel en deze opleiding biedt medewerkers de mogelijkheid om deze ontwikkelingen bij te kunnen houden.’

Werken en leren combineren

De Ad Mechatronica in de Smart Industry is een aanvulling op het portfolio van technische opleidingen van de Hanzehogeschool. ,,Door de opleiding aan te bieden, willen we een antwoord geven op de vragen uit de technische sector in Noord-Nederland”, zegt Peta de Vries, Dean van het Insituut voor Engineering van de Hanzehogeschool.

,,Je kunt de werksituatie en vraagstukken uit het bedrijf inbrengen en daarvan leren. Toetsing vindt ook uitsluitend plaats met beroepsopdrachten. Als student is dit een heel waardevolle manier om werken en leren te combineren en het biedt bedrijven de hoogopgeleide technische professionals waar ze zo hard naar op zoek zijn.”

Op 15 juni organiseert de Hanzehogeschool een extra informatieavond voor alle deeltijd Engineering opleidingen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen