Hanzehogeschool zet beveiligers in bij tentamens om coronamaatregelen te handhaven

Hanze-studenten drommen samen voordat zij de tentamenhal in mogen.

De Hanzehogeschool gaat beveiligers inzetten om ervoor te zorgen dat de coronamaatregelen rond en tijdens tentamens worden nageleefd. Maandag ging het tijdens meerdere tentamens mis en konden studenten onvoldoende afstand houden.

Bij een tentamen in de Struikhal van de Aclo stonden PABO-studenten vlak op elkaar, in afwachting tot zij de zaal in mochten. Ook was de ruimte volgens studenten onvoldoende geventileerd en stonden tafels maar een meter van elkaar af.

Dinsdag bericht stadsblog Sikkom dat het twee uur later wederom raak was bij dezelfde hal. Nu dromden zo’n 125 studenten samen. ,,De studenten gaan zelf te dicht op elkaar staan”, meldt een van de bezorgde tentamendeelnemers. ,,Maar er was totaal geen coördinatie vanuit de Hanze. Niemand sprak hen aan op het naleven van de maatregelen."

De studenten klagen over geringe afstand die docenten hielden, en over het feit dat in dezelfde zaal meerdere tentamens achter elkaar werden afgenomen.

Beveiligers

Om in de toekomst te voorkomen dat onvoldoende afstand wordt gehouden, gaat de Hanze beveiligers inzetten die ervoor moeten zorgen dat de maatregelen worden nageleefd.

Evanya Breuer, woordvoerder van de Hanze, zegt geschrokken te zijn van de beelden op Sikkom : “Het is een combinatie van eigen verantwoordelijkheid en goed regelen van onze kant ter plekke. Dat is niet goed gegaan. Reden voor ons om het nog serieuzer te nemen.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen