Haren verbetert kruising Kerklaan - Molenweg

De gemeente Haren maakt een einde aan de gevaarlijke situatie op de Oosterweg en het kruispunt Kerklaan – Molenweg. Door bouwverkeer en de komst van fietsende scholieren is deze kruising druk en gevaarlijk geworden. Om die situatie te verbeteren wordt het kruispunt Kerklaan-Molenweg vanaf donderdag tijdelijk een voorrangskruising.

Het verkeer op de Molenweg-Kromme Elleboog krijgt dan voorrang op het verkeer op de Kerklaan-Kromme Elleboog-Jachtlaan. Fietsers en voetgangers mogen vanaf donderdag gebruik maken van de Oosterweg. Deze weg is sinds mei afgesloten voor alle verkeer om conflicten tussen bouwverkeer en langzame weggebruikers te voorkomen. De Oosterweg blijft verboden terrein voor automobilisten. Daarmee moet voorkomen worden dat bouwverkeer gebruik maakt van de route Kromme Elleboog – Molenweg.

Na de zomervakantie is het door de ingebruikname van het nieuwe Zernike College drukker geworden op het kruispunt Kerklaan-Molenweg. Tijdens de ochtendspits is het een onoverzichtelijke bedoening. Omwonenden en weggebruikers trokken hierover aan de bel bij de gemeente. Sinds september werden al verkeersregelaars ingezet.

De gemeente blijft sleutelen aan de verkeerssituatie. Op het kruispunt van de Kerklaan met de Molenweg wordt in januari tijdelijk een voorrangssituatie gecreëerd, waarbij het verkeer op de Molenweg-Kromme Elleboog voorrang krijgt op het verkeer op de Kerklaan-Kromme Elleboog-Jachtlaan. Dit verbetert de verkeersveiligheid en bevordert de doorstroom over de ontsluitingswegen. Dan zijn de verkeersregelaars niet meer nodig.

De voorrangssituatie op de kruising Kerklaan-Molenweg is een tijdelijke maatregel. De gemeente wil een zogeheten Fietsroute Plus aanleggen via de Jachtlaan en Kerklaan met ruimte en voorrang voor fietsers. Ook wordt de Jachtlaan opnieuw ingericht.

De kruising Molenweg, Kromme Elleboog en Kerklaan in Haren. Foto Google Streetview

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.