Hareners slijpen messen over herindeling

Zoals het Gallische dorp van stripfiguur Asterix zich verzette tegen Romeinse overheersing, zo volhardend is de kritische houding in Haren ten opzichte van de mogelijke gemeentelijke herindeling.

Een deel van de bevolking slijpt de messen nu de gemeenteraad van Haren op 15 juni bespreekt welke optie het beste is: zelfstandig blijven of samengaan met Groningen en Ten Boer.

Drie bijeenkomsten

De aankondiging van deze extra gemeenteraadsbijeenkomst is voor het burgercomité Haren, dat streeft naar behoud van zelfstandigheid, aanleiding om drie bijeenkomsten te beleggen om de stand van zaken te bespreken. Wethouder Michiel Verbeek van de gemeente Haren is bij de drie sessies aanwezig.

Op 7 juni is er om 20 uur een bijeenkomst in Dorpshuis de Hoeksteen in Noordlaren. Een dag later wordt een bijeenkomst gehouden in Astoria in Haren en op 9 juni vindt de derde en laatste vergadering plaats in dorpshuis De Tiehof in Onnen.

Meer tijd

Aanvankelijk zou de toekomst van de gemeente Haren al op 30 mei tijdens de reguliere raadsvergadering worden besproken. De provincie Groningen heeft twee weken meer tijd gevraagd voor het overleg tussen de gemeenten Haren, Groningen en Ten Boer.

Op 15 juni bespreekt de gemeenteraad in een extra bijeenkomst over de toekomst van de gemeente waarbij de vraag zelfstandig of fuseren mogelijk een antwoord krijgt. De provincie Groningen neemt op 1 juli een standpunt in over de toekomst van Haren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.