Harm was een week Nederlands Kampioen midwinterhoornblazen (maar nu niet meer)

Harm Tammes is na een weekje zijn nationale titel in het midwinterhoornblazen al weer kwijt. Tot zijn grote teleurstelling.

Tammes, boer in Veele, nam kort voor de jaarwisseling in Hardenberg deel aan het open Nederlands kampioenschap midwinterhoornblazen. De jury hoorde zijn melodie en die van de andere deelnemers, gaf punten en na afloop werd Tammes tot kampioen uitgeroepen in de categorie gekuipte hoorn.

Beoordeling

,,Maar gisteren ben ik gebeld door een van de organisatoren’’, vertelt Tammes. ,,Leden van een club hadden er op gewezen dat een van hen een betere beoordeling had. Dat bleek zo te zijn. Dus kreeg ik telefonisch te horen dat ik mijn titel weer moet inleveren.’’

Tammes had die titel in 2016 ook al gewonnen en was dolblij met de prolongatie. Net als de andere leden van de midwinterhoornblazersclub in Veele, de Giezelbaargbloazers.

Teleurgesteld

Boos is Tammes daar niet over. ,,Nee, dat niet. De organisatoren zitten ook met de zaak in hun maag. Teleurgesteld ben ik natuurlijk wel. Het beeldje dat ik had gewonnen, moet ik weer inleveren. Maar volgend jaar doe ik gewoon weer mee hoor.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.