Hartverwarmend: inzamelactie voor café De Wolthoorn & Co in Groningen levert binnen twee dagen meer dan 26.000 euro op. 'Ik was compleet overweldigd'

Café De Wolthoorn in Groningen. Foto: Archief Corne Sparidaens

De inzamelactie van stamgast Dick Boersema (58) voor café De Wolthoorn & Co in Groningen blijkt een gigantisch succes: binnen twee dagen is er meer dan 26.000 euro voor het café opgehaald.

„Ik was compleet overweldigd”, reageert Arnold Ensing, eigenaar van De Wolthoorn & Co. Van het opzetten van de actie was hij zelf niet op de hoogte. „Zondag liep ik in het bos en kreeg ik appjes van mensen met de vraag of ze zich zorgen om mij moesten maken, omdat er een GoFundMe-pagina voor mij was opgezet. Ik wist helemaal van niets.”

Ensing vertelt dat de verbazing inmiddels is omgeslagen in trots. „Echt fantastisch hoeveel mensen een bijdrage hebben gegeven. Ik kreeg zelfs een bericht van de GoFundMe mensen over de snelheid waarmee werd gedoneerd. Dit was zelden voorgekomen. Ik prijs me gelukkig met alle mensen die dit voor mij hebben gedaan.”

‘Gun hem een zetje in de rug’

Boersema zette de actie op om De Wolthoorn & Co een steuntje in de rug geven tijdens de moeilijke coronatijd. „De Wolthoorn valt heus niet om, maar eigenaar Arnold Ensing kan wel wat hulp gebruiken. Ik gun hem een zetje in de rug. Tuurlijk, met hem hebben vele andere horecaondernemers het zwaar. De horeca wordt onevenredig hard getroffen door corona”, zei hij eerder.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Aanrader van de redactie
Eten & drinken