Heb jij een betere conditie dan de spelers van FC Groningen? (Deze fan mocht het bewijzen!)

De 37-jarige supporter van FC Groningen Robert Visscher mocht zijn conditie bewijzen tijdens een bijzondere piepjestest; die van de selectie van de FC. Wij vroegen hoe het ging.

Hoi Robert! Al een beetje bijgekomen?

„Ja hoor, dat wel. Ik moet zeggen; ik ben wel diep gegaan. Vooral het draaien was vervelend. Je loopt twintig meter en dan moet je draaien en weer opnieuw starten. Dat gaat in het begin prima, maar op een gegeven moment lopen je benen gewoon vol. Ik moest helaas als eerste afhaken.”

Een piepjestest lopen met je sporthelden, hoe kwam dat zo?

„De supportersvereniging organiseerde een veiling voor het Ronald McDonaldhuis, wat een heel goed initiatief is. Ik zag eerst ook wel shirtjes die ik mooi vond, maar zoiets als dit is echt een bijzondere ervaring. Bij wedstrijden sta ik fanatiek te springen en te juichen op de tribune bij FC Groningen, dit is weer een heel andere belevenis. Daarom besloot ik op deze prijs te bieden. Ik zal niet meer gecontracteerd worden, maar nu heb ik toch met de jongens op het veld gestaan en getraind.”

Ben je tevreden met je prestatie?

„Ja het is wel best zo. Stiekem had ik de droom om er iemand uit te lopen en dat is niet gelukt helaas, maar ik ben zeker niet ontevreden. Bovendien is het met het oog op het komende seizoen wel fijn om te weten dat de spelers een goede conditie hebben. Het was erg tof om in de kleedkamer te zijn en met de spelers te praten, om vervolgens met ze te rennen terwijl mijn vrienden en familie langs de lijn stonden om ons aan te moedigen.”

Hard getraind zeker...

„Je wilt natuurlijk geen modderfiguur slaan, dus ik heb de afgelopen weken regelmatig hard gelopen. Op vakantie in Schotland heb ik ook getraind door een paar keer een grote trap op te sprinten. Toen ik aan het uithijgen was kon ik even geen woord meer uitbrengen en toen vroeg mijn zoon van zeven: „Papa, waarom heb je zo’n rood hoofd?”, haha!”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.