Hek zet voetballers Meeden buitenspel

Meeden Jan en Marion van den Broek uit Meeden zijn de jarenlange overlast van een buurvrouw op hun terrein zo zat dat ze maatregelen hebben genomen.

Ze hebben hun pad, vanaf de Hereweg naar Sportpark De Bouwte, afgesloten voor alles en iedereen. Zo moet er een einde komen aan de burenruzie.

Alternatieve route

Dit betekent ook dat (jeugd)voetballers en toeschouwers, veelal afkomstig uit de nieuwbouwwijk, nu via de officiële hoofdingang aan de Badweg naar het sportpark moeten. De gemeente Menterwolde zit met het grootste probleem: ze moet voor de machine, die het gras maait op het hoofdveld, op zoek naar een alternatieve route.

,,We onderzoeken drie opties’’, zegt gemeentewoordvoerder Jan Leegstra. ,,Even verderop ligt nog een weggetje. Daar zouden we gebruik van kunnen maken, maar dit is nog niet met de eigenaar besproken. We kunnen ook een aanpassing doen op het sportpark. Of we moeten gebruik maken van een kleinere maaimachine. In dat geval zijn we meer tijd kwijt voor het maaien.’’

Leegstra verwacht dat de gemeente halverwege de zomervakantie de knoop doorhakt. De gemeente heeft ook nog even tijd, omdat het hoofdveld onlangs opnieuw is ingezaaid. Daardoor hoeven maaiwerkzaamheden nog niet te gebeuren.

‘Wij zijn de dupe’

Jeffrey Toorn is voorzitter van de voetbalvereniging. ,,We zijn de dupe van de onderlinge strijd van Van den Broek en de buurvrouw.’’ Leden en bezoekers maken al decennia lang gebruik van dit pad. Toorn heeft overwogen om via juridische stappen het pad weer open te krijgen. Maar dat wordt een lastig verhaal, weet hij. ,,Ik heb oude aktes er bij gehaald, maar er is geen sprake van het recht van overpad. Het was altijd de gunst van de eigenaar dat wij gebruik mochten maken van het pad.’’

De voorzitter is dan ook niet boos op Van den Broek. Wel vindt Toorn het vervelend dat de jonge spelers straks, als het donker is, via de Badweg naar het sportpark moeten.

Geen last

Jan van den Broek vindt het spijtig voor de voetballers. Van hen heeft hij, zo zegt hij, absoluut geen last. Van den Broek heeft de buurvrouw verboden om op zijn pad te komen. Ze trok zich daar niets van aan en begaf zich regelmatig zonder reden op zijn grond. Voor de bewoners restte maar één ding: het pad afsluiten. Halverwege dit pad staat een dubbele woning. Deze bewoners kunnen gewoon bij hun huis komen. Direct na deze oprit heeft Van den Broek het hek geplaatst.

De buurvrouw was niet bereikbaar voor commentaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.