Hele stad geniet mee van Paradigm festival

Het ontgaat inwoners van Groningen vrijdagavond niet dat het 72 uur durende Paradigm Festival van start is gegaan. De halve stad geniet mee met de basdreunen. Er staat veel gemopper op twitter.

,,Het hoort bij Groningen, doe oordoppen in en trek je er niets van aan of ga iets leuks doen.’’ Het is een van de positieve reacties op het festival die vrijdagavond laat op twitter zijn te vinden.

Andere mensen zijn vooral verbaasd dat de halve stad meegeniet met een dancefestival waar een paar duizend mensen zijn. Ook dat kun je met een knipoog positief bekijken, blijkt uit de reacties. ,,De overige 186.000 inwoners mogen gratis meeluisteren’’, schrijft een inwoner van Helpman.

Het geluid reikt zeker 4 kilometer ver en is ook in het centrum, de Oosterparkwijk en diep in de Korrewegwijk te horen. Veel mensen hebben niet meteen in de gaten dat het geluid vanaf het voormalie Suikerunieterrein komt, waar het festival dit jaar voor het eerst is neergestreken.

Op de twitterberichten is onder meer gereageerd door een handhavingsambtenaar van de gemeente. Die meldt dat het geluid is gemeten en aan de normen voldoet. De gemeente heeft geen reden om in te grijpen in het festival. Op het festivalterrein mag op vrijdag en zaterdag buiten muziek zijn van 12 tot 24 uur en op zondag van 13 tot 23 uur. Op andere tijden (het festival duurt tot maandag 12 uur) is de muziek alleen binnen.

Tijdens het festival proberen onderzoekers van het bedrijf SoundAppraisal de ervaringen van bezoekers en omwonenden met het geluid te meten. Iedereen kan daarvoor een geluidsapp downloaden en meedoen met het onderzoek. De gratis app heet MoSART en is verkrijgbaar in de appstores voor android en apple.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.