Hele zomer verkeershinder door werk aan ring Groningen

Door werkzaamheden aan de ring Groningen moeten weggebruikers van half juni tot eind augustus rekening houden met verkeershinder.

Van 20 juni tot 27 augustus vinden er op de ringweg in Groningen werkzaamheden plaats. Vanaf het knooppunt Driebond (archieffoto) tot aan het Reitdiep wordt stil asfalt aangelegd, er komt nieuwe belijning en nieuwe bebording. Aan de Noordelijke Ring worden de geluidsschermen vervangen. Tijdens de werkzaamheden moeten weggebruikers rekening houden met minder rijstroken en omleidingen. De provincie raadt automobilisten aan alert te zijn en hun snelheid aan te passen.

De werkzaamheden aan de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg hebben in totaal vijf jaar geduurd. Hierna zijn deze gedeelten van de ring klaar om de komende omleidingen voor de werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg op te vangen.

De werkzaamheden op een rij:

  • Van 20 juni tot 22 juli: aanbrengen afwateringssysteem langs de Noordelijke Ringweg. Hiervoor worden de geluidsschermen verwijderd. Doorgaand verkeer blijft dan mogelijk met beperking van rijstroken. Af en toe zijn op- en/of afritten afgesloten.
  • 9 en 10 juli: Verbindingslus Noordelijke Ringweg naar Oostelijke Ringweg is in dit weekend afgesloten.
  • Van 15 juli tot 18 juli: werkzaamheden Plataanbrug en asfalteringswerkzaamheden. De Noordelijke Ringweg wordt tussen de Westelijke Ringweg en de Bedumerweg volledig afgesloten.
  • 30/31 juli: Verbindingslus Oostelijke Ringweg naar Noordelijke Ringweg en de Noordelijke Ringweg vanaf de aansluiting Eemshavenweg/Ring Oost richting centrum zijn in het weekend afgesloten.
  • Van 14 augustus tot 26 augustus: aanbrengen van nieuw asfalt op de Oostelijke Ringweg. Doorgaand verkeer blijft mogelijk met vermindering van rijstroken. Op- en/of afritten zijn dan afwisselend afgesloten.
  • Van 29 juli tot 5 augustus: aanbrengen nieuw asfalt op de Noordelijke Ringweg (gedeelte Bedumerweg - Oostelijke Ringweg). Doorgaand verkeer blijft mogelijk met beperking van rijstroken. Af en toe zijn op- en/of afritten afgesloten.
  • In het weekend van 9/10 juli is de afrit Eemshavenweg naar de Oostelijke Ringweg afgesloten. Dit geldt ook voor het weekend van 12-14 augustus en van 17-19 augustus.
  • Van 1 augustus tot 26 augustus: langs de Noordelijke Ringweg worden nieuwe geluidsschermen aangebracht. Doorgaand verkeer blijft mogelijk met beperking van rijstroken. Af en toe zijn op- en/of afritten afgesloten.

De bovenstaande planning kan nog wijzigen.

Voor actuele informatie en uitgebreid kaartmateriaal verwijst de provincie naar deze website.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.