Helperzoomtunnel gaat door

De bouw van de Helperzoomtunnel in Groningen gaat definitief door. Dat zegt wethouder Paul de Rook. Het werk begint al in het voorjaar van 2016 is woensdag bekendgemaakt.

De Helperzoomtunnel is een nieuwe verbinding voor auto's en fietsers onder het spoor door, tussen de Helperzoom en het Europapark. Deze tunnel is nodig omdat de bestaande spoorwegovergang bij de Esperantostraat enkele jaren dicht gaat vanwege veiligheidseisen.

Voor het bouwen van de tunnel verleende de gemeente vorig jaar een vergunning. De rechter verklaarde bezwaren ongegrond. Niemand tekende hoger beroep aan. Daarmee is de bouw onherroepelijk. De tunnel zal naar verwachting in 2017 of 2018 gereed zijn.

Voor de aanleg van de tunnel wil de gemeente versneld verkeersmaatregelen nemen in Helpman om de verkeersveiligheid te waarborgen. De maximum snelheid wordt in het grootste deel van de wijk 30 kilometer per uur. Er komen drempels en op verschillende plekken gaan andere rijrichtingen gelden. Ook wordt rekening gehouden met voetgangers en fietsers zodat zij makkelijk kunnen oversteken.

De veranderingen zullen ruim voor de bouw van de tunnel gereed zijn, belooft de gemeente.

Illustratie: een eerder verspreid beeld van de toekomstige Helperzoomtunnel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.