Hennepkwekerij Veelerveen opgerold in groot politieonderzoek

In een groot henneponderzoek en witwascriminaliteit heeft de politie in Veelerveen een grote hennepkwekerij opgerold maandagmorgen.

In de woning is een van de hoofdverdachten, een 48-jarige man aangehouden, evenals een 50-jarige vrouw.

De politie heeft in totaal elf invallen gedaan in de drie noordelijke provincies. Het zwaartepunt van de actie ligt in Drachten. Daar zijn nog twee mannen opgepakt, waaronder een tweede hoofdverdachte.

In die plaats is de politie bezig met de ontmanteling van een distributiecentrum/werkhal van een hennepbende.Vanuit deze locatie werden meerdere kwekerijen in Groningen, Drenthe en Friesland bevoorraad. ,,Hier is de opslag van spullen en worden ook de installaties gemaakt’’, aldus een woordvoerder van de politie.

Tien invallen vinden plaats op bedrijfsterreinen. In het Oost-Groningse Veelerveen gaat het om een privé-adres. De aangehouden man en vrouw staan ingeschreven in Assen maar wonen volgens de politie in het pand. ,,Dat roept dus de nodige vragen op’’, aldus de politiewoordvoerder.

In totaal heeft de politie tot nu toe vandaag drie kwekerijen gevonden. Naast de wiet nemen speciale zoekteams van de politie op de verschillende adressen administratie, geld en waardevolle bezittingen in beslag.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.