Herdenkingsactie voor 100.000 verbrande kippen Kiel-Windeweer in centrum Groningen

Het vuur legde de kippenschuren in Kiel-Windeweer volledig in de as. Foto: ProNews

Naar aanleiding van de brand in de vleeskuikenschuren in Kiel-Windeweer waarbij honderdduizend vleeskuikens omkwamen, organiseert de Partij voor de Dieren zaterdagochtend een herdenkingsactie voor de overleden dieren in Groningen.

De actie zal plaatsvinden op de hoek van de Grote Markt en Herestraat. Tijdens de actie zullen leden van de Partij voor de Dieren in een cirkel staan met hun gezicht naar het publiek toe.

Mensen worden gevraagd om een kaartje te schrijven ter herdenking aan de dieren zijn omgekomen. Ook is er een groep aanwezig die video's laat zien van dieren die naar de slacht worden gebracht.

Bulkgoederen

"Het is niet alleen een herdenking, maar ook bedoeld als aandacht voor alle stalbranden," meldt fractievoorzitter Ankie Voerman. "Dieren worden eigenlijk behandeld als bulkgoederen en daar willen we aandacht aan besteden." Hoeveel mensen op de actie afkomen, is volgens haar nog niet duidelijk.

Bang voor kritiek op de herdenking die specifiek voor dieren is, is Voerman niet. "Wij komen net zo hard voor mensen als voor dieren op. Of het nu gaat om gerechtigheid voor mensen, of gerechtigheid voor dieren, we doen overal aan mee."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen