Herepoort gaat Zuidelijke Ringweg ombouwen

Als het aan Rijkswaterstaat ligt, gaat Herepoort de Zuidelijke Ringweg in Groningen aanpakken.

Herepoort is een combinatie van verschillende bedrijven zoals Max Bögl, Züblin, Oosterhof Holman, Koninklijke Sjouke Dijkstra, Roelof Wegenbouw en Jansma Drachten.

Het besluit is vrijdag bekend gemaakt na een positief advies van de stuurgroep Aanpak Ring Zuid waarin Rijkswaterstaat, de gemeente Groningen en de provincie Groningen samen deelnemen.

Met de gunning wordt de combinatie Herepoort niet alleen verantwoordelijk voor de ombouw van de Zuidelijke Ring, maar ook voor de Helperzoomtunnel en de inrichtingsplannen voor het Zuiderplantsoen, de Maaslaan en de Vondellaan.

Het plan zorgt ervoor dat het verkeer vlotter doorstroomt en dat de stad en regio beter bereikbaar worden. Ook wordt de weg beter in de omgeving ingepast. De ringweg gaat tussen de Hereweg en het Oude Winschoterdiep ondergronds. Daarbovenop komt een nieuw park: het Zuiderplantsoen. Dit park verbindt de stadswijken Oosterpoort, De Linie en de Herewegbuurt weer met elkaar.

De stuurgroep benadrukt dat het gaat om een voorlopige gunning. ,,De Raad van State moet nog definitief oordelen over beroepen tegen het Tracébesluit voor de ombouw van de zuidelijke ringweg. Daarnaast kan nog tot 5 mei 2016 beroep aangetekend worden tegen het voornemen tot gunning.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.