Heropening moordzaak Groningse prostituee zonder resultaat

Het drie jaar geleden heropende onderzoek naar de in 1995 vermoorde Groningse prostituee Antoinette de Bont heeft niets opgeleverd.

Dat meldt De Telegraaf. Antoinette de Bont werd in juli 1995 vermoord. Haar lichaam werd in stukken gehakt en enkele weken na haar dood teruggevonden in het Winschoterdiep en het Peizerdiep bij Roderwolde. Het hoofd van de vrouw ontbrak.

Overeenkomsten

De ‘cold case’ werd drie jaar geleden heropend omdat de politie een verband vermoedde tussen de moord op de Bont en coffeeshophouder Harry Roo. Roo, eigenaar van twee coffeeshops in Groningen, werd net als de Bont in de laatste week van juli 1995 vermoord. Het lichaam van Roo werd eveneens in stukken teruggevonden. Bij het verpakken van zijn lichaam was hetzelfde rode touw gebruikt als bij de Bont.

Mededaders

Voor de moord op Roo werd diens compagnon Henk E. veroordeeld, maar de politie vermoedde dat zijn handlangers de dans waren ontsprongen. De politie dacht de moordenaar van de Groningse prostituee onder deze mededaders te vinden. Het heropeningsonderzoek was gericht op de overeenkomsten tussen de zaken en de spoorloze mededaders.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.