Het geluid van: KEI-bestuurders Mirjam en Willem-Jan

In een met KEI-posters behangen kantoor, vertellen Mirjam Geerts (21) en Willem-Jan Kramer (23) (Directeuren Evenementen) over de introductieweek die bijna van start gaat.

In een met KEI-posters behangen kantoor, vertellen de Directeurs Evenementen Mirjam Geerts (21) en Willem-Jan Kramer (23) over de introductieweek die bijna van start gaat.

Maandag begint de KEI-week. Zin in?

Willem-Jan: ,,We hebben dit een jaar lang voorbereid en het wordt een fantastische week. Dus ja, natuurlijk hebben wij er zin in. We hebben een jaar van onze studie opgegeven. En maandag om acht uur gaat het allemaal van start.”

Waar kijken jullie het meest naar uit?

Mirjam: ,,Het podiummoment tijdens de Grand Opening op maandag. Dat we met het hele bestuur op het podium staan en alle nieuwe KEI-lopers, de nieuwe studenten zien en dan weten: hier hebben we het allemaal voor gedaan.”

Willem-Jan: ,,De Grand Opening wordt sowieso een groot feest met verschillende artiesten. Bijvoorbeeld Swifty, bekend van het nummer Dakterras. Dit jaar hebben we in plaats van een vast decor een doek waar we op projecteren, dus de achtergrond zal op ieder moment anders zijn.”

Jullie zijn de directeuren evenementen…

Mirjam: ,,Ja, wij organiseren bijna alle evenementen van de KEI-week. Er zijn een paar evenementen die onze bestuursgenoten organiseren. Zo organiseert de directeur acquisitie de kroegentocht en de directeur werving en promotie doet de daginschrijving van alle KEI-lopers. Voor de rest zijn wij verantwoordelijk, samen met de eventmanagers die in mei zijn aangenomen.”

Houden jullie rekening met het geluid van de evenementen?

Willem-Jan: ,,Ja. Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld DJ Paul Elstak op de Grote Markt, dat is vrij harde muziek en dat dreunde behoorlijk door in de stad. Die hebben we dit jaar niet geboekt. Je probeert er een beetje mee te werken. Je weet dat geluid overlast veroorzaakt, maar je wilt een leuk evenement organiseren. Bij Night of the Songs hebben we er geen last van, want dat is een groot meezingfeest, waarbij veel Stadjers ook meedoen.”

Het verhaal van Willem-Jan wordt onderbroken door de telefoon. ,,Ah, mijn minst favoriete geluid… Je zit acht uur per dag op kantoor en je wordt constant onderbroken door de telefoon. Dat is helemaal prima, maar je komt nergens aan toe. Daarom werken de meesten van ons ook door in de avonden en weekenden. De laatste tijd gaat ook dan de telefoon. Het lijkt wel alsof mensen denken dat wij een vierentwintiguursdienst zijn, zo vaak gaat de telefoon.”

En een favoriet geluid?

Mirjam: ,,In de ochtend de vogeltjes horen fluiten. Als je bij je ouders thuis bent kan je zo echt bijkomen van het geluid van de telefoon, haha.” Willem-Jan: ,,Ik denk dat ik lachende mensen het leukste geluid vind. En ik hoop zo’n whooo geluid te horen op de Grote Markt als het allemaal van start gaat.”

De grootste tip voor de KEI-week?

Mirjam: ,,Dit jaar bestaat de KEI-week 50 jaar, daarom organiseren we een speciaal lustrumfestival bij de Kardingerplas. Daarvoor zijn ook alle stadjers uitgenodigd. Dat is zeker een aanrader. Voor studenten is het eindfeest een hoogtepunt; een grote poolparty in Kardinge.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.