Het uitgaansleven komt dit weekend voorzichtig weer op gang. 'We hebben erg behoefte aan dansen en sjansen. Met elkaar de vrijheid voelen' | Talk of the Town

In de laatste aflevering van Talk of the Town van dit seizoen bespreekt presentator Nathan de Vries vrijdag het uitgaans- en festivalleven van deze zomer. Ook praat Sikkom-journalist Willem Groeneveld Nathan bij over het hachelijke avontuur van de afgelopen dagen. En er is livemuziek van WadAap! Kijk hier de aflevering terug.

Uitgaansleven

Eigenlijk mogen de deuren van kroegen pas zaterdag open, maar de zaterdag begint natuurlijk vrijdagavond al om middernacht. Dus gaan veel cafés in Groningen en Drenthe dan meteen los. Het centrum van Groningen zal naar verwachting ook weer vollopen met Stadjers en studenten.

Nachtburgemeester Merlijn Poolman kan niet wachten: „We hebben erg behoefte aan dansen en sjansen. Met elkaar de vrijheid voelen. Dat hebben mensen wel heel erg gemist.” Hij is in de show te gast met sociaal-psycholoog Tom Postmes en Geeske Smid, bedrijfsleider van Kokomo en Oceans 41.

Welcome to the Village

Meer goed nieuws: festivals mogen ook weer! Waar veel evenementen vorig jaar door corona niet (of alleen online) door konden gaan, kunnen we deze zomer weer met een drankje in de hand dansen op de lekkerste muziek.

Maar hoe plan je eigenlijk een festival in coronatijd? Eva van Netten, artistiek leider van Welcome to the Village in Leeuwarden, heeft zich de afgelopen maanden suf gepuzzeld. Maar het is gelukt. Ze is met haar team tot een heel tof plan gekomen. Zo tof zelfs, dat er morgen om 10.00 uur extra kaarten in de verkoop gaan. Ze praat Nathan bij over de laatste ontwikkelingen.

Willem Groeneveld

Journalist Willem Groeneveld van Sikkom heeft heftige dagen achter de rug. Hij heeft aangifte gedaan tegen Havos Vastgoed. Het bedrijf haalde vorige week een dertigtal fietsen weg uit de stad. Ze zouden in de weg staan. De fietseigenaren, die nergens van wisten, moesten hun rijwielen ophalen in Froombosch. Zo’n twintig kilometer verderop.

Willem kreeg er lucht van, benaderde het bedrijf en schreef een artikel . Dat werd hem niet in dank afgenomen. Havos Vastgoed deelde Willems privéadres, telefoonnummer en stond een paar dagen later op de stoep met een camera. Volgers de filmer was dit het ‘risico van het vak. Dit kun je verwachten als journalist.’

Het is niet de eerste keer dat Willem met intimidatie te maken heeft. Twee jaar geleden vlogen er vijf bakstenen door zijn ruit. Hoe is het nu met Willem? Zijn de intimidaties onder zijn huid gaan zitten of juist niet? En hoe nu verder? Genoeg te bespreken vanmiddag met Nathan.

WadAap

Rapper Richard de Bruin en beatmaker Douwe Nieboer vormen het duo WadAap. De Groningers maken muziek met een lach. De liveshow van deze twee kan worden samengevat als een feestje met een boodschap. De artiestennaam WadAap mag je gerust als een geuzennaam zien. Komt bij dat je die naam ook als de populaire begroeting in hiphopkringen kunt uitspreken: waddup. Oftewel: yooo, hoe is ’t?

Naast een support tour met de Amerikaanse rapper Talib Kweli en o.a. in het voorprogramma van Fresku te hebben gestaan, hebben zij op 25 september 2020 hun debuutalbum ‘Planeet van de Aap’ naar buiten gebracht. En vanmiddag zijn ze te gast in Talk of the Town om het seizoen in stijl af te sluiten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Talk of the town
Video