Hier ergeren wij ons aan op de A7: aso’s die onnodig links rijden, bumperklevers en lui die totaal niet opletten (+ poll)

Wij ergeren ons groen en geel aan bumperklevers. FOTO ARCHIEF/ANP

Chauffeurs op de A7 ergeren zich stevig aan het asociale gedrag van de overige weggebruikers.

Dat blijkt uit een enquête van Rijkswaterstaat die is bedoeld om de weg veiliger te maken.

Volgens de ondervraagden wordt de onveiligheid op de A7 vooral veroorzaakt door bumperklevers, bestuurders die onnodig links blijven rijden en mensen die zich laten afleiden achter het stuur.

Facebook

Rijkswaterstaat verzamelde de reacties niet alleen via het vaste Publiekspanel Rijkswegen Noord-Nederland, maar ook via Facebook.

Dat leverde een stormvloed op aan reacties over het weggedrag van 'die aso’s die belachelijk langzaam inhalen, idioten die bumperkleven, mensen die knoerthard rechts en links voorbij komen, van die verschrikkelijke zondagsrijders, mensen die geen knipperlicht gebruiken en mensen die je afsnijden'.

Publiekspanel

De asociale weggebruiker maakt overduidelijk veel los bij de mensen, zo concludeert Rijkswaterstaat. Niet alleen op de A7, maar ook op andere wegen in het Noorden.

In het Publiekspanel Rijkswegen Noord-Nederland kunnen weggebruikers meedenken over de rijkswegen in Noord-Nederland.  De vijfde online vragenlijst was vooral gericht op de A7 en de A28.

Op de A7 voerden Rijkswaterstaat en de politie in 2017 een handhaving- en voorlichtingsactie onder de naam A7 Attent.

menu