Hier moet de nieuwe burgemeester van Oldambt aan voldoen: Een waslijst aan eigenschappen

Na het plotseling overlijden van burgemeester Pieter Smit in april, zoekt Oldambt een nieuwe burgemeester. De profielschets voor de gewenste burgemeester is een opeenstapeling van clichés .

Bij de totstandkoming van de profielschets is de inwoners van Oldambt gevraagd aan welke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet voldoen. De drie belangrijkste eigenschappen luiden: de nieuwe burgemeester moet zich tussen de mensen begeven, open staan voor iedereen en het contact zoeken. Hij of zij moet daadkrachtig zijn en stevige besluiten durven te nemen. Verder moet de nieuwe burgervader/moeder een groot netwerk hebben binnen en buiten de gemeente.

Oldambtsters sommen 833 eigenschappen op

In totaal zijn door Oldambtsters 833 eigenschappen gegeven waaraan volgens de inwoners de nieuwe burgemeester moet voldoen. Een vertegenwoordiging uit de raad van Oldambt gaat nu achter gesloten deuren en in alle vertrouwelijkheid aan de slag met de sollicitatieprocedure. Er volgt nog een training en dan is het wachten op de sollicitanten.

De nieuwe burgemeester moet in januari aan de slag. Dus, de vertrouwenscommissie heeft weinig tijd. Sinds 15 juni neemt Rika Pot de functie van burgemeester tijdelijk waar. Zij beoefent deze functie tot uiterlijk 1 januari 2019 uit.

Dit moet de nieuwe burgemeester in ieder geval weten

Inwoners van Oldambt worden getypeerd als mensen met karakter. Ze zijn recht door zee en taaie doorzetters. Hun karakter is gevormd door de historische tegenstelling tussen arm en rijk. Dit leidde tot verzet tegen het gezag en een nog steeds bestaande kritische houding ten opzichte van autoriteit. Er is een sterke gemeenschapszin en een grote betrokkenheid bij de eigen leefomgeving.

(Download hier de volledige profielschets in pdf)

Gemeente vraagt Oldambtsters om advies over nieuwe burgemeester
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.