Hinder door aanleg fundering nieuwe spoorbrug Zuidhorn

Treinreizigers kunnen de komende tijd hinder ondervinden van werk op het spoortraject Groningen-Leeuwarden. Bij Zuidhorn is ProRail begonnen met de aanleg van bouwkuipen voor de fundering van de nieuwe spoorbrug.

Zuidhorn heeft al een nieuwe vaste brug over het Van Starkenborghkanaal, maar in de toekomst wordt ook de spoorbrug vervangen. In de komende weken vinden werkzaamheden plaats voor de aanleg van de fundering van de brug. Tegelijk worden ook enkele andere werkzaamheden uitgevoerd.

De werkzaamheden worden zoveel mogelijk ’s nachts uitgevoerd om de reiziger te ontzien, maar wel vallen er op het traject treinen uit.

Uitval

In verband met vernieuwing van spoor tussen Visvliet en Buitenpost komt in de nacht van woensdag 14 september op donderdag 15 september de trein van 0.24 uur uit Leeuwarden niet verder dan Buitenpost. Tussen Buitenpost en Groningen rijdt een vervangende bus. De dagen erna worden op het station van Zuidhorn perronkeerwanden vervangen.

Op zaterdag 17 en zondag 18 september rijden er geen treinen tussen Groningen en Buitenpost. Dan worden er ook bussen ingezet op dat traject. Tussen Buitenpost en Leeuwarden rijden enkel stoptreinen.

Kijk hier voor de actuele reisinformatie van Arriva.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.