Hoe verkoop je een huis in bevingsgebied?

De Groninger honorair hoogleraar George de Kam doet onderzoek naar ervaringen van mensen die hun huis willen verkopen in het bevingsgebied.

George de Kam, die begin dit jaar becijferde dat er in het aardbevingsgebied bijna een miljard euro aan woningwaarde is verdampt, begon vorige maand op eigen initiatief met een onderzoek naar de ervaringen met de verkoop van huizen in het gasgebied.

,,Ik wil horen wat de mensen meemaken en wat hun ervaringen zijn. Hoe het gaat met de verkoop, hoe ze worden bejegend en of ze vaak met de prijs omlaag moeten. Er is veel belangstelling voor het onderzoek. Mensen blijken best te willen praten over de verkoop van hun huis’’, licht de onderzoeker van de Rijksuniversiteit Groningen toe.

Onderzoek

Volgens hem geven bestaande onderzoeken nog onvoldoende inzicht in deze kwestie. ,,Om een completer beeld te krijgen, moeten we meer te weten komen.’’

Begin deze week bleek uit onderzoek van een Groninger student in de gemeente Loppersum dat de woningmarkt daar fors lijdt onder de bevingen. Huizen zijn er 13,5 procentin waarde gedaald en staan langer te koop.

De Kam is 8 september een van de sprekers tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer. Hij wil daar ook gebruik maken van de informatie van het onderzoek. Wie mee wil doen, moet voor 1 september een mail sturen naar verkoopervaringen@rug.nl.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.