Hoe vind jij dat het verder moet Groningen met de dure aanpak van de zuidelijke ringweg? Doe nu onze enquête

De dubbele rotonde bij de ingang van het Stadspark (Laan Corpus den Hoorn) is aan alle kanten ingepakt met zand(zakken). De meeste zijn bedoeld om de grond te verzwaren voor de aanleg van nieuwe aansluitingen. Foto: DVHN/Matthijs Sorgdrager

De aanpak van de zuidelijke ringweg in Groningen wordt waarschijnlijk enkele honderden miljoenen duurder dan verwacht. Dat heeft te maken met de ombouw naar een verdiepte ligging. De klus blijkt ingewikkelder dan verwacht. Geef je mening over dit enorme project in onze enquête .

De geschatte vertraging is mede door een haperende organisatie drie jaar. Om de extra kosten die dat allemaal met zich meebrengt te kunnen betalen, moet de provincie waarschijnlijk andere projecten schrappen. Het gaat om de Wunderline (snellere treinverbinding Groningen-Bremen), de nieuwe spoorlijn Veendam-Stadskanaal) en de verdubbeling van de N33 (Zuidbroek-Appingedam).

Wie moet de pijn voelen?

De drukste verkeersader in Groningen is nog jaren een bouwput. Moet de provincie Groningen, die geen opdrachtgever is maar wel financieel verantwoordelijk, bloeden voor dit uiterste moeizaam lopende project? Of is het een kwestie van stoppen onder het motto: ‘beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald’? Of moeten de betrokken partijen zorgen dat ze de pijn verdelen en doorgaan?

Volgende week woensdag buigt de provinciale politiek zich over de kwestie. Voorafgaand wil DVHN weten hoe jij denkt over de gang van zaken rond de zuidelijke ringweg. Doe daarom onze speciale enquête .

menu