Hof geeft boer gelijk: NAM moet boer 4 ton betalen voor bevingsschade

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft de NAM dinsdag  hoger beroep veroordeeld tot het betalen van vier ton aan een landbouwer voor bevingsschade aan zijn woning en bedrijfsgebouwen.

De agrariër heeft betaling gevorderd van een voorschot van ruim 3 miljoen euro  vanwege de kosten van herstel (herbouw) van enkele stallen en een mestsilo die volgens hem ernstig zijn beschadigd door bodembeweging.

De NAM heeft bestreden dat de schade het gevolg is van de aardgaswinning. Beide partijen beroepen zich op uitgebreide rapporten van deskundigen.

Dat verband is er volgens het gerechtshof wel. De rechter oordeelde eerder anders. De boer krijgt een bedrag van 408.000 euro toegewezen.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.