Hof handhaaft straf overvaller cafetaria

De 22-jarige J.P. uit Groningen is in hoger beroep veroordeeld tot drie jaar celstraf wegens een gewapende overval op cafetaria Plaza in Groningen.

Eerder legde de rechtbank in Groningen deze straf op. Er was door het Openbaar Ministerie (OM) vier jaar geëist.

De overval werd gepleegd op 1 oktober 2014 aan de Eikenlaan in Groningen door twee mannen. P. heeft steeds ontkend betrokken te zijn bij de overval. Tijdens de rechtszaak beriepen hij en zijn medeverdachte zich op het zwijgrecht. Bij de overval werd 460 euro buitgemaakt.

Het OM stoelt het bewijsmateriaal onder meer op onderschepte WhatsApp-berichten en anonieme getuigen. Een vriendin van een van de verdachten beschikte over informatie over de overval en dan met name over het klungelige verloop ervan. Het hof stelt vast dat de vriendin die informatie rechtstreeks moet hebben gekregen van de dader. Dat de vriendin - inmiddels ex - haar toenmalige vriend uit wraak de overval in de schoenen wil schuiven, vindt het hof niet geloofwaardig.

Volgens het OM hebben de twee ook belastende verklaringen afgelegd tegenover een undercover-agent op de luchtplaats van het cellencomplex, kort na hun aanhouding. Het hof laat zich hier niet over uit.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.