Hof handhaaft straf stiefvader Daniella: 18 jaar en tbs

Het gerechtshof in Leeuwarden heeft Geert W. (48) uit Groningen veroordeeld tot 18 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging wegens zware mishandeling met de dood tot gevolg van zijn stiefdochter Daniella. De toen 20-jarige verstandelijk gehandicapte vrouw werd in juli 2013 dusdanig mishandeld dat zij aan de opgelopen verwondingen bezweek. Het drama speelde zich af in de Opaalstraat in Groningen.

W. heeft steeds ontkend dat hij Daniella heeft mishandeld. Volgens hem was ze van de trap gevallen. Onzin, concludeert het hof. De opgelegde straf is gelijk aan de eis en aan de straf die de rechtbank in Groningen eerder oplegde.

Moeder Karin S. (52), die door de rechtbank in Groningen was veroordeeld tot 8 jaar celstraf, is veroordeeld tot 5 jaar en tbs met voorwaarden. De moeder is verweten dat zij niets ondernam om het stelselmatige geweld tegen haar dochter te stoppen. De vrouw heeft steeds verklaard dat ze dat uit angst voor W. niet durfde. Volgens het hof heeft ook de moeder zich schuldig gemaakt aan zware mishandeling met de dood tot gevolg.

Het gezin werd overspoeld met hulpverleners, maar die wisten het drama niet te voorkomen. Vooral de moeder slaagde erin hulpverleners om de tuin te leiden. In een rapport werd geconcludeerd dat alle betrokken instanties hebben gefaald.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.