Hoge onderscheiding voor vertrekkende topman Stenden, Leendert Klaassen

Leendert Klaassen is donderdag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De hoge koninklijke onderscheiding werd de vertrekkende topman van hogeschool Stenden opgespeld door burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden.

Klaassen toonde zich lichtjes geëmotioneerd door de koninkijke lof, die hij bestempelde als ,,letterlijk de kroon op mijn werk’’. De voorzitter van het college van bestuur van Stenden nam afscheid van de hogeschool, die per 1 januari fuseert met de NHL tot NHL Stenden.

Klaassen is sinds 2013 ook onafhankelijk Raadsman in het aardbevingsgebied Groningen.

Gentleman-bestuurder

Een ‘gentleman-bestuurder’ werd Klaassen genoemd. Maar wel een die bescheidenheid en aimabiliteit weet te koppelen aan resultaat, onderstreepte Thom de Graaf. De voorzitter van de Vereniging Hogescholen prees Klaassen voor zijn visie op de internationalisering van het hoger beroepsonderwijs. ,,Leeuwarden is door Stenden een internationale hotspot geworden. Veel buitenlandse studenten komen hier naar toe en veel studenten vertrekken vanuit Leeuwarden voor de opleidingen van Stenden in het buitenland.’’ Met vestigingen in Zuid-Afrika, Qatar, Thaliand en op Bali heeft de hogeschool een unieke positie opgebouwd, aldus De Graaf.

Oud-burgemeester

Klaassen was van 1990 tot 2003 burgemeester van de gemeente Zuidhorn. Hij is ook voorzitter geweest van de Raad van Toezicht van het Wilhelminaziekenhuis Assen, de Raad van Toezicht van de Stichting De Borg en de Raad van Toezicht van de Stichting ZINN. Hij is nu nog voorzitter van de Raad van Toezicht van RTV Noord, de Maatschappelijke Adviesraad van de Stichting Philadelphia en de Gebiedscoöperatie Westerkwartier te Leek. Klaassen heeft ook nog funties als lid van meerdere raden van toezicht, onder meer die van het Groninger Forum.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.