Hoge onderscheiding voor vertrekkende topman Stenden, Leendert Klaassen

Leendert Klaassen is donderdag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De hoge koninklijke onderscheiding werd de vertrekkende topman van hogeschool Stenden opgespeld door burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden.

Klaassen toonde zich lichtjes geëmotioneerd door de koninkijke lof, die hij bestempelde als ,,letterlijk de kroon op mijn werk’’. De voorzitter van het college van bestuur van Stenden nam afscheid van de hogeschool, die per 1 januari fuseert met de NHL tot NHL Stenden.

Klaassen is sinds 2013 ook onafhankelijk Raadsman in het aardbevingsgebied Groningen.

Gentleman-bestuurder

Een ‘gentleman-bestuurder’ werd Klaassen genoemd. Maar wel een die bescheidenheid en aimabiliteit weet te koppelen aan resultaat, onderstreepte Thom de Graaf. De voorzitter van de Vereniging Hogescholen prees Klaassen voor zijn visie op de internationalisering van het hoger beroepsonderwijs. ,,Leeuwarden is door Stenden een internationale hotspot geworden. Veel buitenlandse studenten komen hier naar toe en veel studenten vertrekken vanuit Leeuwarden voor de opleidingen van Stenden in het buitenland.’’ Met vestigingen in Zuid-Afrika, Qatar, Thaliand en op Bali heeft de hogeschool een unieke positie opgebouwd, aldus De Graaf.

Oud-burgemeester

Klaassen was van 1990 tot 2003 burgemeester van de gemeente Zuidhorn. Hij is ook voorzitter geweest van de Raad van Toezicht van het Wilhelminaziekenhuis Assen, de Raad van Toezicht van de Stichting De Borg en de Raad van Toezicht van de Stichting ZINN. Hij is nu nog voorzitter van de Raad van Toezicht van RTV Noord, de Maatschappelijke Adviesraad van de Stichting Philadelphia en de Gebiedscoöperatie Westerkwartier te Leek. Klaassen heeft ook nog funties als lid van meerdere raden van toezicht, onder meer die van het Groninger Forum.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 31.249 nieuwsbriefabonnees

-->

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.