Hoge rekening na brand in november: Provincie stuurt Talen nota van ruim 6 ton

De provincie laat Talen Recycling opdraaien voor de kosten die zijn gemaakt om de brandende afvalberg bij het bedrijf op te ruimen.

Bij Talen valt woensdag een rekening van 615.376,13 euro op de mat. Het bedrijf in Stadskanaal waar in november vorig jaar een 30 meter hoge afvalberg hout vlam vatte, is gesommeerd binnen twee weken het bedrag over te maken aan de provincie.

Provincie greep in

De brand woedde enkele dagen en zorgde voor veel rookoverlast in de omgeving. Een woordvoerder van de provincie zegt dat Talen destijds zelf de kans kreeg de locatie na te blussen, op te ruimen en schoon te maken. Toen dat niet gebeurde, greep de provincie in. Om verdere overlast te voorkomen werd voor meer dan vijf ton het gespecialiseerde bedrijf Renewi ingehuurd.

Werkzaamheden van ruim een ton

Het waterschap en de Omgevingsdienst Groningen (ODG) hielden toezicht op de werkzaamheden. Ook zij hebben een nota verstuurd. Volgens de provincie was met deze en andere aanvullende werkzaamheden een bedrag van ruim een ton gemoeid.

Toen al kondigde de provincie aan op dat moment de kosten voor haar rekening te nemen, maar deze te verhalen op Talen Recycling. Het bedrijf kan daar nog tegen in beroep gaan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.