Hogere bouwleges in Ten Boer op kosten NAM

De gemeenteraad van Ten Boer heeft woensdagavond ingestemd met een bezuiniging van 624.000,00 euro tussen nu en 2018. Meer dan de helft hiervan treft al vanaf januari de ambtelijke organisatie. De andere helft raakt voorzieningen als zwembad en bibliotheek die het met minder geld moeten doen maar wel overeind kunnen blijven.

Verder besloot de raad tot verhoging van de leges van bouwvergunningen. Vanwege het aardbevingsbestendig maken van bestaande woningen en bedrijven wordt een stroom aan nieuwe vergunningaanvragen verwacht. De eigenaren van het onroerend goed kunnen de legeskosten verhalen op de NAM. Verder besloot de raad nog tot het instellen van een onderzoek naar invoering van een nieuwe vorm van belasting namelijk op leidingen, buizen en kabels van nutsbedrijven.

Een motie van Groen Links waarin maximale communicatie werd bepleit met de inwoners over wat zij van de bezuinigingen merken, is aangenomen. Subsidies voor dorpshuizen, sporthal, jongerenwerk, kunst en cultuur en geld voor armoedebeleid blijven in deze bezuinigingsronde volledig buiten schot.

Op de foto: nieuwbouw in plan Dijkshorn in Ten Boer. Archieffoto

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.