Hogesnelheidstrein ICE rijdt rechtstreeks van Leer naar München in de zomer

Foto: NDR

Deutsche Bahn opent vanaf 3 juli een tijdelijke route die loopt van Norddeich, een plaats aan de Waddenkust, naar München. Onderweg stopt de hogesnelheidstrein ook in Leer en Emden, net over de grens. De lijn blijft open tot en met september.

Dat betekent dus dat je binnen drie kwartier vanaf Groningen op de ICE - de Duitse hogesnelheidstrein - kan stappen en vervolgens vijf uur later in de hoofdstad van het Zuid-Duitse Beieren aankomt. Vanaf München ben je weer snel in Oostenrijk, Noord-Italië, Tsjechië, Slovenië of Hongarije.

Luxe

De ICE haalt snelheden tot en met 300 kilometer per uur en stopt onderweg af en toe, vooral in grote steden. De Duitse hogesnelheidstreinen zijn luxer dan de meeste Nederlandse intercity-treinen. Zo hebben de ICE-treinen bij elke stoel een eigen stopcontact. Ook zitten er in elke ICE-trein een kroeg, koffiezaak, lunchroom en restaurant.

Reserveren

Als je een rit met de ICE wil maken, dan moet je van tevoren een stoel reserveren. Dat heeft niks met de coronamaatregelen te maken, want dat was daarvoor ook al zo. Een kaartje kun je beste rechtstreeks bij de Deutsche Bahn (DB) kopen. Op de site van DB ook meer info over de nieuwe verbinding.

De volledige route die de nieuwe ICE-lijn aflegt: Noorddreich – Emden – Leer – Münster – Hamm – Paderborn – Kassel – Würzburg – München

menu