Honden en katten weg uit dierentehuis in Stadskanaal vanwege brand

Dierentehuis Ter Marse in Stadskanaal heeft maandagnacht acht honden en bijna dertig katten naar een opvang in Beilen gebracht vanwege een brand bij recyclingbedrijf A. Talen aan de Wagenmaker.

Het dierentehuis aan de Stelmaker, dat recht tegenover A. Talen zit, kampt met rookontwikkeling. Daarom blijven de deuren dinsdag gesloten, meldt bedrijfsleider Annemieke Jansen, en is het dierentehuis voorlopig alleen voor spoedgevallen bereikbaar.

23 katten en 8 honden

Beheerder Alwin Tol van het Provinciaal Drents Dierentehuis Beilen kreeg maandag rond middernacht telefoon. Of hij misschien met zijn bus naar Stadskanaal kon rijden om daar een stel dieren op te halen.

Met 6 honden en 23 katten keerde hij terug. Twee honden waren te groot voor de auto van Tol, zij zijn in twee dierenambulances naar Beilen gereden.

„Het gaat goed met de dieren”, vertelt Tol dinsdagmiddag. „Vannacht waren ze wat onrustig. Het was natuurlijk raar voor ze, dat ze 's nachts moesten verkassen. Maar vanochtend stonden ze ons vrolijk op te wachten. En ze eten goed, dat is een goed teken.”

Om half vier in bed

Veel slaap kreeg Tol niet, hij lag pas om half vier in zijn bed, maar hij is bovenal blij dat hij kon helpen. „Hier in Beilen hadden we gelukkig nog een paar ruimtes leeg. Voer en water erbij en hup, de dieren konden er zo in.”

Hoe lang de dieren blijven, is nog onduidelijk. Tol: „Ze kunnen vandaag sowieso nog niet terug want er hangt nog behoorlijk wat rook bij het dierentehuis in Stadskanaal. We wachten even af hoe het morgen gaat.”

Brand

De brand bij het recyclingbedrijf brak maandagavond uit in een berg afvalhout. De brandweer heeft het vuur onder controle en is bezig met nablussen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.