Honderd treinen maken ‘pitstop’ in Onnen

onnen Binnen een week een intercitytrein van zes rijtuigen opfrissen en geschikt maken voor het rijden over de hogesnelheidslijn.

Precies honderd rijtuigen maakten deze ‘pitstop’ in het afgelopen half jaar bij het onderhoudsbedrijf van NedTrain in Onnen. In de werkplaats worden de komende maanden nog eens tweehonderd rijtuigen onder handen genomen. Deze zijn door de Nederlandse Spoorwegen al jaren gebruikt als intercitytreinen en worden in de nabije toekomst ingezet op de trajecten tussen Amsterdam en Brussel, Den Haag en Eindhoven en Amsterdam, Rotterdam en Breda.

Volgens NS zijn niet alle treinen op het Nederlandse spoor zomaar geschikt voor de hogesnelheidslijn. ,,De locomotieven moeten kunnen omgaan met verschillende systemen voor bovenleiding en beveiliging.’’ In Onnen worden nieuwe wielstellen onder de rijtuigen geplaatst en aanpassingen gedaan in het remsysteem om de trein meer remvermogen te geven. Een trein die de hele opfrisbeurt heeft ondergaan, rijdt naar Amsterdam om daar verder rijklaar te worden gemaakt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.