Honderden muziekliefhebbers luisteren naar muziek in Plato

Miljoenen muziekliefhebbers over de hele wereld komen zaterdag bijeen op Record Store Day. Ook de muziekzaak Plato in Groningen doet mee.

Het is druk in platenzaak Plato aan de Oude Ebbingestraat, de zaak is veranderd in een klein muziekpodium. De hele dag door komen verschillende artiesten langs om op te treden. 

Herre-Jan van de Berg, verkoper in de zaak, heeft het er druk mee. ,,Er komen veel mensen langs om naar optredens te kijken of om iets te kopen. We hadden 220 singles van Eefje de Visser liggen. Bij de aankoop van vinyl, krijg je de single van Eefje er gratis bij. Binnen een uur waren ze allemaal weg’’.

Exclusief

Record Store Day is overgewaaid vanuit Amerika naar Europa. Het is een dag waarop nieuwe releases, nummers die alleen op deze dag verkrijgbaar zijn, uitkomen. De tip van Herre-Jan is de release van Vant. ‘’Dit vind ik persoonlijk erg goed, hier gaan we nog veel van horen’’.

Luisteren naar meer nieuwe nummers die werden uitgebracht op Record Store Day kan met deze afspeellijst.

In het zonnetje

De dag is ook bedoeld om onafhankelijke platenwinkels wereldwijd in het zonnetje te zetten. Voor Plato is dit niet echt nodig. ,,Het gaat goed met platenzaken. Het is niet zo dat we vandaag willen laten zien van we zijn er nog. Vinyl is tegenwoordig heel populair’’.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.