Hoogbouw woonzorgcentrum De Burcht in Hoogezand gesloten voor bezoekers na nieuwe besmettingen met corona. 'De situatie is uitermate ernstig'

De Burcht in Hoogezand. Foto: Archief DVHN

ZINN heeft dinsdagavond alle afdelingen in de hoogbouw van woonzorgcentrum De Burcht in Hoogezand gesloten voor bezoekers. Het centrale crisisteam van de zorgorganisatie heeft hiertoe besloten nadat een cliënt van de afdeling revalidatie, en meerdere medewerkers en bezoekers van de hoogbouw van De Burcht positief testten op het coronavirus.

In een brief aan de bewoners en cliënten van De Burcht noemt clustermanager Ernst de Klerk de situatie ‘uitermate ernstig’. ,,Wij maken ons grote zorgen om de gezondheid van onze bewoners en cliënten van de hoogbouw in De Burcht”, schrijft hij.

Om verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen en het risico op nieuwe besmettingen zo klein mogelijk te maken, zijn alle afdelingen in de hoogbouw van De Burcht gesloten voor bezoekers.

De bezoekregeling voor de bewoners van laagbouw van De Burcht en het naastgelegen appartementencomplex De Veste blijft ongewijzigd: bewoners mogen maximaal twee bezoekers per dag ontvangen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus