Hoogezand-Sappemeer wordt dementievriendelijke gemeente

Hoogezand-Sappemeer wordt de eerste dementievriendelijke gemeente van Groningen. Doel is onder meer ervoor te zorgen dat mensen met dementie zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

Hoogezand-Sappemeer werkt al enige tijd samen met de afdeling Groningen van Alzheimer Nederland. Cijfers laten zien dat in de gemeente ongeveer 600 mensen met dementie wonen. Eén op de acht inwoners heeft in de eigen omgeving te maken met iemand die aan de hersenziekte lijdt.

Reden voor Hoogezand-Sappemeer om aan de slag te gaan, temeer omdat wordt verwacht dat het aantal inwoners met dementie in 2040 is verdubbeld. ,,Zij krijgen in eerste instantie vooral zorg van de mantelzorger, veelal partners, kinderen of andere familieleden. Deze mantelzorgers hebben het vaak erg zwaar’’, laat de gemeente weten.

In wijkcentrum de Kern in Hoogezand wordt op woensdag 2 november een verklaring ondertekend waarmee de gemeente zich conformeert aan een aantal criteria. Alle (vrijwilligers-)organisaties zijn uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.