Hoogezand schrapt zeven schoolgebouwen

Over vijf jaar telt Hoogezand-Sappemeer zeven schoolgebouwen minder. De gebouwen worden gesloopt, de scholen samengevoegd tot kindcentra.

Monsteroperatie

De monsteroperatie moet in 2021 klaar zijn en is het gevolg van het aardbevingsbestendig maken van schoolgebouwen. Alle scholen in Hoogezand-Sappemeer, behalve die in Kiel-Windeweer, worden aardbevingsbestendig.

De NAM en het Rijk betalen mee aan de bouw van de kindcentra en er is extra geld voor het verbeteren van de scholen die blijven staan. De schoolbesturen hebben meegepraat over de plannen en zijn volgens de gemeente akkoord.

Kindcentra

In Hoogezand-Sappemeer zijn al twee kindcentra in aanbouw: Vosholen (obs Theo Thijssenschool en de rk Sint Antoniusschool) en Woldwijck (cbs ‘t Vlot en jenaplanschool De Regenboog).

Daar komen nog eens twee kindcentra bij: obs De Schakel aan de Multatulistraat krijgt op die plek een nieuw gebouw, waar ook de Sint Gerardus Majellaschool (Talmastraat), de cbs De Hoeksteen en obs De Tweemaster (Aalbersestraat) onderdak vinden.

In Woldwijck wordt nog gezocht naar een tweede locatie voor een kindcentrum waarin obs Nico Bulderschool, de school voor speciaal basisonderwijs De Zwaaikom en obs Het Ruimteschip samen kunnen worden gehuisvest.

Aan vernieuwing toe

Wethouder Erik Drenth (CDA) zegt dat veel scholen in Hoogezand-Sappemeer aan vernieuwing toe zijn. ,,Een veel gehoorde klacht van ouders is dat ze graag een nieuwe school willen, of dat de huidige school minstens een opknapbeurt kan gebruiken.’’

De gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer en de medezeggenschapsraden van de scholen moeten zich nog uitspreken over de bouw van nieuwe kindcentra en het aardbevingsbestendig maken van de scholen.

Inloopbijeenkomst

Aanstaande donderdag is er van 17.00 tot 21.00 uur een inloopbijeenkomst in wijkcentrum De Vredekerk. Wethouder Drenth, ambtenaren van de gemeente en leden van schoolbesturen geven daar tekst en uitleg aan de ouders van alle in Hoogezand-Sappemeer schoolgaande kinderen. Ook wie geen kinderen op school heeft is welkom.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.