Hoogezandster veroordeeld voor diefstallen

De politierechter heeft een 48-jarige man uit Hoogezand veroordeeld tot een half jaar celstraf wegens diefstal en heling. De man had het met name voorzien op gereedschap.

Gedupeerden zijn onder meer de bouwmarkten Gamma, Praxis en Bauhaus in Groningen. In Scharmer en Noordbroek brak hij in in boerenschuren. In Hoogezand stal hij koper en lood van een sloopterrein.


De politierechter merkte op dat de man een ‘hele bekende van de politie is’ en tijdens de diefstallen nog in een proeftijd liep van eerder opgelegde straffen. Dat laatste leverde hem nog eens twee maanden extra cel op.


De man werd aangehouden nadat een agent in zijn vrije tijd hem zag rondscharrelen in bouwmarkt Gamma. Hij vertrouwde dat niet en belde zijn collega’s.


De verdachte was niet in de rechtszaal verschenen vanwege eerdere ,,minder prettige ervaringen’’ tijdens zittingen, zei zijn advocaat Hans Anker. Hij pleitte ten aanzien van de meeste beschuldigingen voor vrijspraak. Anker: ,,Er zijn sterke aanwijzingen dat hij schuldig is, maar het is net niet voldoende voor een veroordeling.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.