Hoogkerk heeft schoonste winkelcentrum

Het winkelcentrum van Hoogkerk blijkt met een score van 7.27 de meest schone van de gemeente Groningen te zijn. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Nederland Schoon.

Hiervoor werden dertien winkelcentra bezocht. De tweede en derde plaats gaan naar Reitdiephaven (7.26) en Paddepoel (7.24).

Roelof Vis en Fokko Kip van Winkeliersvereniging Hoogkerk ontvangen vanmiddag eerste prijs uit handen van wethouder Joost van Keulen. Dit gebeurt in de Theresiakapel, te Hoogkerk.

Het winkelcentrum van De Wijert kwam ondanks de voldoende als slechtste uit de test. Een 6.1, zo besloten de ondervraagden.

Winkelend publiek werd in de zomermaanden tijdens het boodschappen doen ondervraagd, legt Peter Kunst van Stadsbeheer Groningen uit. „Aan hen is gevraagd of er bijvoorbeeld genoeg afvalbakken staan en of ze vinden dat er te veel zwerfvuil op de grond ligt. Maar ook of men zich er veilig voelt”, zegt Kunst. „Zo achterhalen we of bezoekers het er aangenaam vinden. Want daar gaat het uiteindelijk om.”

Ondanks de lokale winst staat het winkelcentrum van Hoogkerk niet in de landelijke top-100. Het staat op plek 105.

Het schoonste winkelgebied van Nederland is de Limburghlaan (8.22) in Eindhoven. De smerigste staat in Utrecht; Gagelhof krijgt een 4,87 als cijfer.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.