Hoop op een miljoen voor strokartonfabriek De Toekomst

De voormalige strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda wordt op 23 november online geveild. Onderhands kan al sinds maandagavond een bod worden uitgebracht.

Bureau BOG Auctions uit Amersfoort heeft het 23 hectare groot complex, gebouwd in 1908, op haar site staan. Richard Dieteren, werkzaam bij het bureau, hoopt dat de verkoop ongeveer een miljoen euro oplevert.

,,Als dit complex in Amsterdam had gestaan, had het goudgeld opgeleverd. Het is een prima ruimte voor een architectenbureau of het kan worden ingericht als foodhall. Wij denken dat het een prima complex is voor een projectontwikkelaar.”

West-Duitsland

De executieveiling vindt plaats in opdracht van de hypotheekhouder ING-bank. Onderhands kunnen geïnteresseerden tot 8 november een bod uitbrengen. Als dat bod acceptabel is, wordt met deze potentiële kandidaat verder onderhandeld.

Komt er geen goed onderhands bod, dan begint de online veiling op 23 november om tien uur ’s morgens en neemt een kwartier in beslag. Als vijf minuten voor het verstrijken van de veiling een bod wordt uitgebracht, wordt de veilingperiode met nog eens vijf minuten verlengd.

Het bureau uit Amersfoort gaat niet alleen adverteren op de Nederlandse markt. De online-veiling wordt ook in een deel van West-Duitsland onder de aandacht gebracht.

Sinds 2014 is er geen activiteit meer op het complex. In 2009 werd het nog voor miljoenen euro’s gerestaureerd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.