Horecabedrijf Bos&Bos overgenomen door Vermaat Groep

Cateringbedrijf Bos&Bos inclusief zijn zeven horecabedrijven in Groningen en Drenthe zijn per 1 oktober in handen van de Vermaat Groep.

Het gaat naast het cateringbedrijf om Bites&Flights op Groningen Airport Eelde, het Mendini Restaurant in het Groninger Museum, Grand Café Krul in het Drents Museum, Huis de Beurs, het Groninger Forum, DOT en Paviljoen Sterrebos.

In totaal werken er 85 fulltimers en 120 oproepkrachten bij Bos&Bos. Zij zijn afgelopen donderdag ingelicht over de overname.

Kans uit duizenden

Renske Bos (43) is samen met haar man John eigenaar van Bos&Bos. Ze kent de Vermaat Groep al jaren en was al langere tijd met het horecabedrijf in gesprek over de verkoop van hun zaak. ,,We konden nu een mooie deal sluiten, dit was een kans uit duizenden’’, zegt ze.

Ze houdt van Bos&Bos, maar had niet de ambitie om het bedrijf nog verder uit te breiden. ,,Vermaat is de perfecte partij om Bos&Bos over te nemen, want het is een vergelijkbaar familiebedrijf dat dezelfde taal spreekt als wij. Zij zijn alleen een beetje groter.’’

Van Schiphol tot Rijksmuseum

Vermaat zetelt in IJsselstein en begon ooit als delicatessenwinkel. Inmiddels heeft het 300 horecaconcepten neergezet, waaronder de horeca op Schiphol, in het Rijksmuseum, het Fries Museum en het Van Gogh-museum. Ook doet Vermaat de horeca van bijvoorbeeld het Medisch Centrum Leeuwarden en van Google in de Eemshaven.

Vermaat verzorgt ook in het nog op te leveren Groninger Forum de horeca, waaronder een grand café op de begane grond, het restaurant op de bovenste verdieping en het filmcafé op de vijfde verdieping.

Algemeen directeur Rick Zeelen van Vermaat zegt blij te zijn met de overname. ,,Vermaat is met haar familiecultuur een perfecte match met Bos&Bos Catering. We zullen hun ondernemerschap, creativiteit en persoonlijke benadering voortzetten en dit verder uitbouwen in Noord-Nederland.’’

Bloemenwinkel

Renske Bos laat weten dat er voor ‘haar’ personeel weinig verandert. ,,Voor mensen met ambities is de Vermaat Groep een mooie nieuwe uitdaging.’’ Wat zij zelf gaat doen nu ze (voorlopig) afscheid neemt van de horeca, is nog niet duidelijk. ,,Ik heb twee rechterhanden, ik denk wel eens aan een bloemenwinkel, ik houd van tuinieren en van beesten. Verder denk ik mee met het Noorderpoort over lesstof voor het praktijkonderwijs.’’

Bos begon op haar 28ste met de catering bij BV Veendam. Tal van zaken vielen onder de vlag van Bos&Bos die ze na verloop van tijd ook weer van de hand deed, zoals de Ennemaborgh in Midwolda, brasserie Bites in de Mediacentrale in Groningen, FC Emmen, de TT Hal en Lijn 3 in Winschoten. De partycatering en de zeven genoemde bedrijven bleven. ,,Ik weet gerust nog een paar prachtige horecabedrijven die ik zou willen runnen, maar op dit moment was verdere groei nauwelijks mogelijk, want zo veel staat er niet te koop’’, zegt Bos.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.