Horecavergunning Eemsverlaat terecht

Camping Eemsverlaat in Lageland heeft terecht een horecavergunning. De Raad van State heeft het beroep van een buurman verworpen.

De buurman klaagt al jaren over overlast door campinggasten en bezoekers van de (mannen)sauna met bijbehorend paviljoen aan de rand van Groningen. Maar volgens de Raad van State had de gemeente geen gronden om de vergunning te weigeren. In de aanvraag staat nergens dat café en sauna alleen voor campinggasten zijn bedoeld. Anders dan de buurman beweert is Eemsverlaat dus niet in overtreding met de ontvangst van gasten van buiten.

De gemeente heeft wel een handhavingstraject opgestart omdat er bouwwerken op de camping staan die in strijd zijn met het bestemmingsplan. Maar deze procedure staat los van de Drank- en Horecawet. De pachters hebben chalets en caravans vervangen en het aantal uitgebreid zonder de benodigde vergunningen. Zij hebben een aanvraag ingediend om deze bouwwerken alsnog te legaliseren. De gemeente kijkt daar nu naar.

Volgens de buurman is het karakter van de camping veranderd en maken dagelijks vele auto’s gebruik van het recht van overpad langs zijn huis. Hij zegt dat de sauna als seksinrichting wordt gebruikt maar de burgemeester stelde dat tijdens controles nooit seksuele handelingen zijn geconstateerd op het bedrijf.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.