Het bekende Hotel Waalehof in Jipsinghuizen wordt verkocht aan een familie uit Amsterdam. Die wil het etablissement op de huidige voet voortzetten.

Dat zegt de huidige eigenaar Fenny Wilts. Zij en haar man Jacob runnen het hotel sinds 2003 en zetten het enkele jaren geleden al te koop. Dit omdat het dagelijks runnen van hotel, dat 6 kamers en 5 appartementen heeft, hen steeds zwaarder begon te vallen.

,,We zijn blij dat we een koper hebben gevonden die het bedrijf ook nog voort wil zetten’’, zegt Wilts. ,,Want het hotel loopt goed, uit zakelijk oogpunt hadden we zeker niet hoeven te stoppen. Het is de afgelopen jaren drukker geworden en zeker in de afgelopen coronazomer, toen veel mensen in eigen land vakantie vierden, hadden we hier veel wandelaars, fietsers en kanoërs.’’

Die toegenomen drukte wordt mede veroorzaakt door het feit dat het hotel in het hart van Westerwolde ligt, aan de hergemeanderde rivier de Ruiten Aa en nabij tal van wandel- en fietspaden, zoals het tientallen kilometers lange Westerwoldepad en het Noaberpad dat van Nieuweschans naar Emmerich loopt. Paden die door gestaag door meer mensen worden ontdekt.

Nooit spijt gehad

Fenny en Jacob Wilts kochten de Waalehof in 2003 van Kees Broekman. Zij had daarvoor op een bank gewerkt, hij was wegens gezondheidsproblemen afgekeurd. Hun grote wens was een hotel te runnen en die wens ging dus in vervulling.

,,Van die stap hebben we nooit spijt gehad’’, zegt Fenny Wilts. ,,We hebben erg mooie jaren hier gehad, kregen bezoekers uit alle delen van de wereld gehad. Onze dochter Margreet hielp ook jaren mee. Maar zoals gezegd, het zeven dagen per week werken, steeds maar weer, valt zwaarder. Mijn man is 71, ik ben 61. We zoeken in de regio een nieuwe woning. Binnen afzienbare tijd zal de nieuwe eigenaar hier aan de slag gaan.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerwolde