De Culinaire 4 Mijl van Groningen was een idee van de mensen achter Bar Smoke in Groningen.

Hou je van wandelen en lekker eten? Doe mee aan de Culinaire 4 Mijl in Groningen of Leeuwarden

De Culinaire 4 Mijl van Groningen was een idee van de mensen achter Bar Smoke in Groningen. Foto: De Culinaire 4 Mijl

Ben je inspiratieloos over wat je een van de volgende coronaweekenden weer eens zal gaan doen? En hou je wel van de combinatie wandelen en eten? Dan is de Culinaire 4 Mijl in Groningen of Leeuwarden wat voor jou.

De Culinaire 4 Mijl is een wandeling langs verschillende restaurants met quiz en is een idee van de mensen achter Bar Smoke in Groningen. Dit weekend (27 en 28 februari) vindt de tweede editie van de wandeling plaats, in Groningen. In het weekend van 6 en 7 maart is er ook een in Leeuwarden.

Eten, wandelen, quizzen

Afgelopen weekend was de eerste editie in Groningen. Er deden 400 mensen mee, verdeeld over vier shifts en twee dagen. Bij elk restaurant krijg je wat te eten en drinken, voor een kleinere prijs, en kan je een qr-code scannen om mee te doen aan de quiz. De quiz gaat over de stad waar wordt gewandeld, de locaties en algemene kennis.

„We deden altijd al pubquizen en organiseerden tijdens de eerste lockdown ook online quizjes. Daarnaast deden we een keer mee met de Stadswandeling 050, wat we te gek vonden. Toen wilden we iets soortgelijks opzetten met lokale horecapartners waarmee we veel zakendoen”, vertelt Bojan Aleksander van de Culinaire 4 Mijl.

„Het is een mooie manier om de horeca te steunen. We vragen geen percentage van ze en er komen nieuwe klanten langs die, als ze het goed doen, weer terugkomen na corona. Het is wel echt coronagerelateerd, het zal niet een langdurig iets zijn. Als de horeca weer open is, gaat hier een stuk minder animo voor zijn.”

Aleksander is wel bezig met het uitrollen van het initiatief over heel Nederland. Voor Amsterdam zijn nu drie routes uitgezet en ook in Rotterdam zijn twee routes bijna klaar. In het Noorden staat ook Assen op de planning.

loading

Route en locaties blijven een verrassing

„De precieze routes houden we geheim tot een dag vantevoren. Dan krijgen de deelnemers een mail met de locaties en het volledige menu. Zo heb je een beetje een verrassingstourtje en een verrassingsmenu en kunnen we het beter coronaproof houden.” Maar, in Groningen is één van de zaken natuurlijk Bar Smoke, de rest rouleert. In Groningen zijn komend weekend twee routes; één in de buurt van de binnenstad en het Noorderplantsoen en één met locaties richting het Sterrebos.

Voor 27 en 28 februari zijn nog kaarten beschikbaar en tickets voor de loop in Leeuwarden zijn vanaf vandaag te koop via de site van de Culinaire 4 Mijl . Vanwege corona kun je met maximaal twee mensen meedoen.

Naast de Culinaire 4 Mijl houdt Aleksander, in samenwerking met vijf cafetaria’s, ook een frituurloop , in verschillende steden. Die van dit weekend in Groningen is uitverkocht, maar de volgende editie staat gepland voor 6 en 7 maart.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Eten & drinken
menu